Partnere 2011Lofoten Industri AS

Roy Ekrem
Mangeårig spiller - nå trener - Roy Ekrem

Roy Ekrem ny hovedtrener i FK Lofoten

21.12.2010, Tom Steffensen

Storscorer og mangeårig Lofoten-spiller Roy Ekrem tar over som hovedtrener i klubben. Vi tok en prat med den nyansatte treneren.

Gratulerer så mye som ny trener i FK Lofoten! Hvordan føles det?

- Jo takk for det. Det kjennes bra ut, jeg begynner vel allerede å føle at en har dårlig tid, noe som i fotballsammenheng er et godt tegn!


Hva får FK Lofoten med deg som hovedtrener?

- FK Lofoten vil få en trener som setter ekstremt høye krav til seg selv, spillere, samt styre og stell og omgivelsene rundt klubben. Klubben vil få en trener som ønsker å samle alle gode fotballkrefter til å jobbe sammen mot et felles mål, nemlig å samle og forbedre fotballen i Lofoten. Jeg vil også framstå som ganske klar og tydelig på hvordan jeg ønsker vi skal se ut som lag både på og utenfor banen.


Vil vi se noen merkbare forandringer i spillestil etc med deg som trener?

- Vedrørende spillestil så er jeg ganske så tydelig på at spillestil er et resultat av hvilket mannskap man stiller på banen. Med andre ord vil det ikke bli innført noe postulat hvordan FK Lofoten skal se ut formasjonsmessig til enhver tid. Det er kvaliteten på spillere som avgjør. Det jeg imidlertid kan garantere er at vi vil alltid stille med 11 spillere ved kampstart!


Hva kan vi forvente av FK Lofoten, og hva er målet for den kommende sesongen?

- I en klubb som FK Lofoten bør ambisjonsnivået til enhver tid være å kjempe i toppen der vi er. Noe udelt mål må jeg ta med spillegruppen / styre samt se på hva vi har tilgjengelig pr dags dato.


Har du noen formeninger om hvem som blir de tøffeste motstanderne i den nye HÅNO serien?

- Jeg ser vel for meg at lag som Mo, Stålkameratene, Sortland og Innstranden vil være lag som burde bite godt ifra seg.


Hva kan du si om spillerstallen slik det ser ut i dag?

- Jeg har ikke noen endelig oversikt over spillerstallen pr dags dato. Spillerstallen til Lofoten er god nok til å kjempe i toppen slik den er nå. Når det er sagt så ønsker en seg gjerne noen forsterkninger samt påfyll fra SIL og KIL for å få en komplett stall inn mot sesongen.


Hvilke enkeltspillere kan vi forvente å se blomstre i sesongen 2011?

- I år er det tid for spillere som Markus Schultz samt Kristoffer Nessø å ta det store spranget inn i seniorfotballen. Har tro på at disse kan være med å prege fotballkamper denne sesongen. I tillegg håper jeg våre to utenbysspillere fra Leknes fortsetter den fine framgangen de hadde i fjor. I tillegg forventer jeg at flere av våre etablerte spillere tar enda noen steg slik at de spiller opp mot sitt potensial gjennom en hel sesong.


Kan vi forvente å se Roy Ekrem også som spiller fremover?

- Jeg ønsker ikke å fremstå som en spillende trener. Det mest gunstigste er å ha en trener som har det totale verdensherredømme fra sidelinjen i kamp og trening. Men det er klart at om vi trenger noen mål mot slutten av en kamp så er det mulig jeg snører på meg skoene og bøtter inn et par mål, sier Ekrem og ler.