Partnere 2011Lofoten Industri AS

Christian Holst
Christian Holst

Sjansesløseri og uavgjort 2-2 borte mot Innstranden

30.04.11, Tom Steffensen

Lagene hadde hver sin omgang på kunstgresset på Mørkvedlia i Bodø, hvor Innstranden må kunne si seg mest fornøyd med det ene poenget.

Kampfakta:
Innstranden IL – FK Lofoten 2-2 (2-1
Målscorere: 0-1 Christian Holst (3 min), 1-1 Ricardo Kahegezo (25 min), 2-1 Ricardo Kahegezo (35 min), 2-2 Daniel Aga (70 min).

FK Lofoten reiste til Bodø med en tropp på 17 mann. Laget som startet i en 4-3-3 formasjon var: Lars Konrad Johnsen – Ørjan Overholt, Jan-Erik Pedersen, Martin Andreassen, Jørn Nordby – Markus Schultz, Stian Malnes, Georg Rishaug – Kristoffer Nessø, Daniel Aga, Christian Holst.

På benken satt Sigve Edvartsen, Ulf S. Kielland, Alf Jeremiassen, Tobias Jensen og bursdagsbarnet Vegard Pettersen. Like før kampstart måtte Peter Vasshaug kaste inn håndkleet, og Jørn Nordby tok hans plass. Kaptein Tommy Brenna sonet sin andre og siste kamp etter det røde kortet mot Sortland i cupen, mens Glenn Jensen fortsatt er skadet etter den horrible taklingen han ble påført i samme kamp. Jensen ventes for øvrig å være tilbake i trening i løpet av neste uke.

Innstranden forhåndsfavoritter?
Innstranden var av bookmakerne holdt som favoritt til kampen, men i løpet av fredags kveld falt oddsen på Lofoten-seier fra 2.80 til 2.40 hos Nordicbet. Det var tydelig at det var mange som hadde tippet på at Lofoten skulle ta med seg alle poengene hjem, siden oddsen ble satt ned såpass betydelig.

Første omgang
Nordicbet og tipperne visste tydeligvis hva de gjorde, for Lofoten åpnet kampen best, og allerede etter 3 minutter snapper en svært spillesugen Christian Holst ballen fra en IIL-stopper som så ut til å ha sovnet ute på matta. Holst runder keeper og setter ballen inn i det tomme buret. Personlige feil på midtbanen og i forsvaret fører likevel til at det er IIL som kan gå til pause med ledelse 2-1. At Lofoten ikke scoret 4-5 mål i den første omgangen kan kun skyldes svært godt spill av IIL-keeper Iversen, samt mindre gode avslutninger fra god posisjon av spillere som Daniel Aga, Christian Holst og Georg Rishaug. Holst hadde også en avslutning som strøk stolpen. Lofoten-keeper Lars Konrad Johnsen kan ikke klandres for noen av målene til Innstranden, og måtte bare gjøre en kvalifisert redning i løpet av første omgang.

Andre omgang

I andre omgang bølget spillet mer fram og tilbake, og Innstranden hadde flere gode sjanser til å gå opp til 3-1. Lars Konrad Johnsen i Lofoten-målet viste gang på gang hvorfor trener Roy Ekrem mener han er divisjonens kanskje beste keeper. Lofotens midtbane klarte aldri å få satt sitt preg på kampen, og det var tidvis store avstander mellom leddene. Særlig Innstrandens raske høyrekant og to-målscorer Kahegezo skapte mye hodebry for Jørn Nordby på Lofotens venstre side, men Innstranden var også farlig Lofotens høyre side.

Midtveis i omgangen blir Lofoten snytt for det som må ha vært en soleklar straffe, da Holst blir felt etter å ha passert en stopper innenfor 16-meteren. I forkant av dette ble også Daniel Aga klart forstyrret innenfor 16-meteren da IILs spillende trener og midtstopper Per Ivar Steinbakk bommer på taklingen. Aga kunne lagt seg her og fått straffe, men valgte å holde seg på beina. Respekt. Respekt får derimot ikke Innstrandens spiller som like etter straffesituasjonen med Holst prøver å filme seg til en straffe på motsatt side av banen, eller hans lagkamerat Kahegezo som ”spiller død” etter en konfrontasjon med Nordby. Sånn oppførsel hører hjemme i spansk fotball, ikke norsk. Det kan også nevnes at dagens dommer, kanskje med unntak av straffesituasjonen, gjorde en svært god figur ute på banen.

Men tilbake til kampen: Etter utligningen var igjen Lofoten det beste laget på banen, og spilte seg fram flere sjanser og nesten-sjanser. Lofotens innbyttere Kielland og Edvartsen var friske, mens Tobias Jensen fikk for liten tid til å vise seg særlig fram. Begge lags spillere ble slitne mot slutten av kampen, og kvaliteten i spillet dalte. Lofoten-spillerne var svært skuffet etter kampen som kunne og burde gitt tre poeng.

Lofoten-børsen:
3 poeng: Christian Holst
2 poeng: Lars Konrad Johnsen
1 poeng: Daniel Aga

Spillerne med poeng:

Christian Holst leverte en første omgang som hører hjemme i en høyere divisjon. Han terroriserte backene til IIL, og har en egen evne til å føre ballen i stor fart. I tillegg gjorde han en manns jobb defensivt, og løp opp flere potensielle kontringer for Innstranden. Er våken når han snapper opp ballen og runder keeper på 0-1, og skyter også i stolpen litt senere. I andre omgang blir han sliten og faller litt mer bort, men prestasjonen hans er mer enn nok til å bli Lofotens beste spiller i dag.

Lars Konrad Johnsen i målet gjorde en utrolig bra jobb, og fikk i tillegg assist på Agas scoring etter et langt utspill. Er svært trygg med beina, og har flere redninger som holder Lofoten inne i kampen på stillingen 2-1 i andre omgang.

Daniel Aga har ikke sin beste dag på jobben, vi vet alle hva han kan foran mål. Kriger seg til den viktige utligningen, men burde satt flere. Men han jobber og sliter, og løper seg til mange sjanser.  I tillegg er han flink til å stusse og spille gjennom lagkameratene. Aga er en svært verdifull spiller for Lofoten, og kommer til å bøtte inn scoringer i 3. divisjon i år.

OBS! Lofoten-børsen fra første serierunde mot hvor Landsås ble slått 4-1 etter at Daniel Aga puttet alle fire scoringene:

3 poeng: Daniel Aga
2 poeng: Christian Holst
1 poeng: Stian Malnes